Lite historia om mig som har denna sida.
Född i slutet på 50-talet i ett litet samhälle på landet där jag också växt upp. Blev ganska tidigt intresserad av teknik och har alltsedan mitt första meccano gillat att hålla på att skruva med saker och ting. Vid tonåren så var största intresset motorer o mopeder, och de äldre kompisarna susade då redan runt på sina Monark och Huskvarna moppar. Det var svårt att vänta tills man var 15 och redan innan dess så hade en del skrot och bitar som andra fått över blivit en moped som man tränade på i skogen och på småstigar.Vid denna tid kom en ny motortidning som hette Colorod ut och denna gav inspiration till den första "moppechoppern". När tiden var inne på riktigt så var Puch och Zundapp de moppar som gällde. Efter grundskola och fordonstekniska så var det bilar som upptog större delen av min tid. Arbetade som bilmek i 17år, efter det vanliga jobbet så fortsatte skruvandet med egna bilar och Mc på kvällar och helger. Har haft ett flertal olika bilar och en del MC av olika typ och jag tycker det är lika skoj med offroadhojar som veteraner och choppers.
Första MC-turen på våren när solen sticker fram och värmer upp är alltid lika efterlängtad, att bara få dra iväg en liten runda utan speciellt mål, kanske stanna till o ta en fika nånstans,..

Datorer kom in lite sent i mitt liv under en period då jag var arbetslös och behövde ha nåt att göra, det var under den tid då VIC20 och Commodore 64 just hade ersatts av Amiga 500 som fajtades med Atari 520. Efter att först haft en Atari så blev det sedan Amiga som gällde och det var en skojig tid med mycket nytt att lära. Amigan var en otroligt kompetent liten dator vilket många duktiga assemblerprogrammerare bevisat genom imponerande demos, det fanns de som genom några få kilobyte kod fick fram smått otroliga effekter. Detta var innan internets genombrott, man kopplade då upp datorn med modem antingen mot en kompis eller en s.k. BBS (den tidens "hemsida") där man kunde byta meddelanden eller filer. Ett (fortfarande existerande) världsomspännande nätverk kallat Fidonet användes för att kommunicera med andra användare, datorer som enligt ett visst system ringer upp varandra och utbyter paket med meddelanden och filer.

Nuförtiden går utvecklingen på datorsidan allt snabbare och det kan vara svårt att hitta tid för att lära sig och hänga med i allt nytt.

Det sägs att tiden går allt fortare ju äldre man blir, och det verkar faktiskt stämma. ( eller är det kanske så att man själv "går saktare" ju äldre man blir..? )

 

Till sist ett gott råd till Dig om / när Du är ute och kör MC;   CHANSA ALDRIG !!

 

 

  

Tillbaks